Spellen & Gedragsverandering

Serious/Applied games zijn spellen die met gebruik van spelelementen (gamification) het gedrag beïnvloeden. Een spel visualiseert obstakels en creëert een leuke en veilige omgeving om een ​​taak of een doel te bereiken dat in de echte wereld ontmoedigend kan zijn. Een spel heeft zo snel invloed op de mindset en gedrag van de speler.

Serious games zijn o.a. geschikt om awareness te realiseren voor een onderwerp, recruitment doeleinden, trainingen of gedragsverandering op de werkvloer. Door middel van een spel kan een gebruiker meteen een nieuwe techniek uitproberen in een veilige omgeving zonder eerst de theorie te leren en de (lastige) vertaling naar de praktijk. Door herhaling wordt een gebruiker geconditioneerd in de taak en blijft de theorie beter hangen.

Spelontwikkeling

Ik lever een mix van diensten en gameontwikkeling trajecten wat geen integraal traject van elkaar hoeft te zijn. Zo kan ik een probleemdefinitie en concept voor je opstellen of een projectmanagement document voor een game maken (zogeheten Game Design Document of GDD). Het kan ook zijn dat je al over deze documenten en concepten beschikt, in dat geval kan ik je ook ondersteunen bij het zoeken naar een ontwikkelpartij en het project managen!

Voor de ontwikkeling van een digitaal spel werk ik samen met de Dutch Game Garden Agency in Utrecht en gehuisveste ontwikkelpartijen. Fysieke spellen en workshops produceer ik geheel zelf. Afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk maak ik gebruik van kennispartners (experts in de kwestie).

Is een game geschikt voor jouw organisatie?

Laten we daar samen achter komen! Neem contact op met onderstaand formulier en dan kom ik meteen even langs om de opties door te nemen.