Marketing & Communicatie

Ik kan de Marketing & Communicatie activiteiten in de organisatie overnemen of lopende activiteiten verbeteren. Ik kan het bereik van de organisatie vergroten, trechters naar verkoop optimaliseren, communicatie naar klanten versterken en je helpen meer inzicht in je klant te krijgen door middel van data en marketingautomatisering.

Hoe kan ik je helpen?

Als freelance marketeer kan ik een bedrijf helpen met de online strategie of het optimaliseren van kanalen. Je hebt zo niet de overheadkosten van een marketingbureau en ook geen werknemerskosten. Met alle onderstaande activiteiten kan ik je in de organisatie helpen:

  • Website (analyse & ontwikkeling)
  • Merk (analyse & ontwikkeling)
  • Marketingbeleid (analyse & ontwikkeling)
  • SEO/ASO/SEA
  • Mail campagnes
  • Social media content/beheer
  • Content (beheer & schrijven)

Heb je regelmatig hulp op één of meerdere van bovenstaande werkzaamheden nodig, dan kunnen we een vast pakket samenstellen. Zo kan ik een aantal uur per week of maand op gereduceerd tarief je marketingzorgen opnemen.

Marketing automatisering

Door de marketinginspanningen te automatiseren met software, data en slimmigheden kunnen we alle externe communicatie-inspanningen volgen en traceren. Het systeem dat ik samenstel, maakt uitgebreide profielen van gebruikers die de content lezen van de organisatie. Dat zijn o.a. zoekopdrachten op Google, klikken op advertenties, interactie met banners, persoonlijke en massa e-mails en interactie op social media worden allemaal automatisch verzameld en opgeslagen in een centraal systeem.

Deze profielen zijn van groot belang voor de verkoopafdeling. Elke verzamelde lead is een potentiële klant. De gegevens bieden ook inzichten voor andere delen van de organisatie. Welke producten of services je kan uitbreiden en welke soort communicatie klanten naar de organisatie toe drijft.

Naast marketingautomatisering kan ik ook een uitgebreid communicatieplan aanbieden. Door alle uitgaande communicatie te analyseren, kan ik een praktische lijst met verbeteringen voor bedrijfsimago’s, leadsoptimalisatie en uitgaande communicatie leveren.